Nadzor državne granice službenim plovilom

Jučer u vremenu od 11 do 19 sati policijski službenici Odjela za granicu i Postaje granične policije Slavonski Brod u suradnji sa ribarskom inspektoricom, vodoprivrednom inspektoricom, te ribočuvarom, ploveći rijekom Savom službenim plovilom, nadzirali su državnu granicu od Slavonskog Broda do Donje Bebrine.

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer u vremenu od 11 do 19 sati policijski službenici Odjela za granicu i Postaje granične policije Slavonski Brod  u suradnji sa ribarskom inspektoricom, vodoprivrednom inspektoricom, te ribočuvarom, ploveći rijekom Savom službenim plovilom, nadzirali su državnu granicu od Slavonskog Broda do Donje Bebrine.

Cilj ove akcije je prevencija i sprječavanje protuzakonitog ribolova, protuzakonite eksploatacije rudnog blaga iz rijeke Save i drugih inkriminirajućih radnji, odnosno kaznenih djela i prekršaja. U okviru ovog nadzora, izvađen je sav ribolovni alat koji je protuzakonito postavljen u rijeku Savu i to: 21 struk sa 94 udice i 2 ribarske mreže (dužine 15 i 30 metara), koji su izuzele nadležne službe. Nije bilo ulovljene ribe, niti osoba u blizini.

Daljnjim nadzorom je obuhvaćeno 8 osoba koje su se nalazile u sportskom ribolovu, dok je ribarska inspektorica, protiv jedne osobe podnijela prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o slatkovodnom ribarstvu.  



Stranica