Prometni policajci proveli akciju "Biciklist"

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su u vremenu od 6 do 12 i od 18 do 22 sata proveli preventivno represivnu akciju „Biciklist“ u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti prometa s naglaskom na ovu vrlo osjetljivu kategoriju sudionika u prometu.

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su u vremenu od 6 do 12 i od 18 do 22 sata proveli preventivno represivnu akciju „Biciklist“ u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti prometa s naglaskom na ovu osjetljiviju kategoriju sudionika u prometu.

U okviru akcije nadzorom je obuhvaćeno 18 biciklista. Pritom je utvrđeno da su dva biciklista upravljala biciklom pod utjecajem alkohola. Izmjerene su koncentracije od 0,71 i 1,33 promila. Također su utvrđena dva prekršaja vožnje bez svjetala u uvjetima smanjene vidljivosti, te je izdano osam upozorenja za lakše prekršaje.

Policijski službenici su također biciklistima darovali devet retro-reflektirajućih prsluka, vodeći računa o njihovoj sigurnosti kako bi bili što uočljiviji u prometu.



Stranica