Grafiti fest

Policija je u mjesecu rujnu, a u sklopu preventivnih aktivnosti u suradnji s Udrugom mladih "PUŽ", Gradom Slavonski Brod, poduzećem HŽ "Remont i proizvodnja željezničkih vozila" d.o.o. Slavonski Brod, HAK-AK

Foto: PU Brodsko-posavska

Policija je u mjesecu rujnu, a u sklopu preventivnih aktivnosti u suradnji s Udrugom mladih "PUŽ", Gradom Slavonski Brod, poduzećem HŽ "Remont i proizvodnja željezničkih vozila" d.o.o. Slavonski Brod, HAK-AK "Marsonia" i drugim sudionicima u Slavonskom Brodu, u ulici Dr. Mile Budaka broj 2, završila uređenje sjevernog vanjskog zida u dužini od oko 150 metara. Oko 20-ak grafitera iz Slavonskog Broda, Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zaprešića, Virovitice i Banja Luke oslikali su zid, po uzoru na zid kod Glavnog kolodvora HŽ-a u Zagrebu, na način da su ga cijelom dužinom oslikali pozitivnim i prihvatljivim grafitima.
Uređenje zida je provedeno u sklopu preventivnih aktivnosti odgojno-obrazovnih ustanova (škola) i policije, koje se provode početkom školske godine. Ovakvim načinom se pokušava edukativno djelovati na mlade radi sprječavanja uništavanja imovine građana grafitima neprihvatljivog sadržaja. Ovo je treća ovakva aktivnost u gradu Slavonskom Brodu, koja se provodi u sklopu preventivne akcije „Stop vandalizmu u Slavonskom Brodu“. Policija će i dalje ovakvim i sličnim edukativnim i preventivnim aktivnostima sudjelovati i pomagati, a prema počiniteljima kaznenih djela, koji oštećuju ili uništavaju imovinu građana ( uz očekivanu pomoć drugih institucija, lokalne uprave i samouprave i građana Slavonskog Broda ), poduzimati potrebite mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
 



Stranica