Preventivna akcija prometne policije

Prometni policajci su jučer u 12,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Petra Krešimira IV, povodom Dana policije proveli preventivnu akciju zajedno s djecom iz dječjeg vrtića Zlatni cekin. Cilj akcije je bio da se sudionicima u prometu ukaže na poštivanje

 Foto: PU brodsko-posavska

Prometni policajci su jučer u 12,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Petra Krešimira IV, povodom Dana policije  proveli preventivnu akciju zajedno s djecom iz dječjeg vrtića Zlatni cekin.

Cilj akcije je bio da se ukaže sudionicima u prometu na poštivanje prometnih propisa, a posebno na pješačkim prijelazima radi zaštite pješaka, među kojima su najugroženija djeca. Djeca su ujedno mogla vidjeti i naučiti kako se treba ponašati u prometu, kako policija postupa pri nadzoru i kontroli prometa, a isto tako koje su i njihove obveze dok se nalaze u prometu i kreću preko pješačkih prijelaza. Vozače koji su propisno propuštali pješake na pješačkom prijelazu, djeca su nagrađivala darovima koje su sami izradili u vrtiću.

Onim vozačima, koji se nisu pridržavali prometnih pravila, nakon što ih prometni policajac zaustavi i postupi, djeca su uručivala pisane ukore. Osim što su tom prilikom djeca upoznata s pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, mogli su pregledavati službena vozila policije, policijske motocikle i opremu kojom se služe prometni policajci.

Suradnja prometne policije i dječjeg vrtića Zlatni cekin povodom Dana policije ostvaruje se već duže vrijeme s ciljem približavanja rada policije djeci i građanima, a i na zadovoljstvo policijskih službenika prometne policije i djece dječjeg vrtića Zlatni cekin. Djeca su tom prilikom policijskim službenicima prometne policije uručili dar povodom Dana policije.



Stranica