Prijevara putem interneta

Jučer oko 13 sati policija je od 48-godišnjaka iz Slavonskog Broda zaprimila kaznenu prijavu za prijevaru putem interneta. On je 6. rujna ove godine na stranicama interneta pronašao oglas o prodaji prijenosnog računala, nakon čega je

Foto: Ilustracija  

Jučer oko 13 sati policija je od 48-godišnjaka iz Slavonskog Broda zaprimila kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara ( putem interneta ). On je 6. rujna ove godine na stranicama interneta pronašao oglas o prodaji prijenosnog računala, nakon čega je stupio u kontakt s oglašivačem, koji mu se predstavio da je iz Velike Britanije, te mu dao svoje osobne podatke, adresu i upute kako da izvrše kupoprodaju.

Muškarac je prema uputama oglašivača uplatio traženi novčani iznos na njegovo ime i adresu, ali računalo nije dobio prema dogovoru, niti je više mogao uspostaviti kontakt s osobom s kojom je dogovorio kupoprodaju. Policija u dogovoru s državnim odvjetništvom podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo Prijevara, te nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje radi otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.



Stranica