Svečano obilježen Dan policije

U utorak je u Slavonskom Brodu svečano obilježen Dan policije, Sveti Mihovil, zaštitnik hrvatske policije. Tijekom rujna su provedene razna sportska nadmetanja, te su se policajci uz izrazitu zahvalnost i s ponosom prisjetili svojih radnih kolega stradalih u Domovinskom ratu.

Foto: PU brodsko-posavska 

Policijski službenici PU Brodsko-posavske su 28. rujna svečano obilježili Dan policije kroz razne aktivnosti kao što su dragovoljno darivanje krvi, razna sportska natjecanja i obilaske grobnih mjesta poginulih radnih kolega – policajaca u Domovinskom ratu, a u znak sjećanja položeni su vijenci  i zapaljene svijeće.

Uz brojne goste i uzvanike položeni su vijenci ispred zgrade Policijske uprave i na Gradskom groblju, čemu su nazočili i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sa zamjenicom Ružicom Vidaković, te gadonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara sa svojim zamjenicima Ilijanom Vrbat-Pejić i Zoranom Ivanović.  Također je nazočio i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mladen Kruljac. Veliki broj građana se policiji pridružio i na Svetoj misi u Crkvi Gospa od brze pomoći. Također je mnoge građane zanimala i prezentacija policijske opreme na Gradskom Korzu, gdje je Interventna policija izvela svoju pokaznu vježbu na oduševljenje onih najmlađih.

U sklopu kratkog prigodnog programa u Postaji prometne policije u Slobodnici uz izraze duboke zahvalnosti prisjetilo se policajaca – hrvatskih branitelja, poginulih radnih kolega, koji su svoje živote položili na oltar domovini i radnih kolega stradalih u službi tijekom Domovinskog rata.

Načelnik Željko Prša se kratkim govorom obratio nazočnima, a nakon njega general - pukovnik Mladen Kruljac i zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović. Učenici Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja sudjelovali su svojim simpatičnim igrokazom, upozoravajući na obvezu poštivanja prometnih pravila, a Marko Jurić (također učenik ove škole), svojom fascinantnom izvedbom Michaela Jacksona. Dječaci Karate kluba Brod su pokazali dvije demonstracije, koje su oduševile sve nazočne, dok je Krešimir Šimić, sin Gorana, poginulog hrvatskog branitelja Domovinskog rada, prenio i ove godine riječi iz jedne od svojih pjesama, iz također svoje zbirke pjesama Suze moje duše.

Posebno iznenađenje bila je Darovnica koju je načelniku policijske uprave, uručio načelnik općine Stara Gradiška Velimir Paušić. Ovom Darovnicom, Policijskoj upravi je darovana nekretnina Katastarskog odjela u Uskocima za izgradnju Postaje granične policije Stara Gradiška.

U okviru kratkog programa načelnik Željko Prša je svečano uručio 15 Zahvalnica građanima i sudionicima koji su pomogli policiji u poslovima sigurnosti i za iznimnu građansku hrabrost i solidarnost. Svaki na svoj način su pomogli policiji i drugim građanima. Također je uručio i Pohvalnice policijskim službenicima, odnosno djelatnicima koji su to kvalitetom svoga rada zaslužili.      

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, tekođer su 29. rujna svečano obilježili Dan policije, promocijom rada policije od devet do 12 sati pod nazivom "Dan otvorenih vrata".  Vrata svoje policijske postaje otvorili su za sve građane koji su se željeli upoznati sa radom i aktivnostima policije, opremom koju policija koristi prilikom izvršavanja određenih zadaća, provjere negativnih prekršajnih bodova u prometu, izradom potrebnih dokumenata i dr. Vrata su bila širom otvorena i za djecu iz škola i vrtića sa novogradiškog područja, koji su se također upoznali sa radom i opremom policijskih službenika, kako bi se od malih nogu stvorilo povjerenje u policiju i omogućilo im se što sigurnije i sretnije odrastanje. 



Stranica