Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 20. do 27. rujna 2010. godine, evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela, od kojih je 55 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 kazneno djelo iz zlouporabe opojnih droga i 2

 
Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu  od  20. do 27. rujna,  evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela, od kojih je 55 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 kazneno djelo iz zlouporabe opojnih droga i 2 kaznena djela iz maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (26) i teške krađe (10).
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća (od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 8 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 23 prekršaja, od čega 13 iz oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 7 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona i 3 prekršaja iz ostalih zakona.
Evidentiran je i jedan slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 276 339 putnika i 102 294 vozila.


Stranica