Reagiranje na natpise u medijima

U vezi nesretnog slučaja vješanja psa u Slavonskom Brodu na naftovodu koji premošćuje rijeku Savu, a obzirom na mnoštvo tekstova u medijima kojima se obezvrjeđuje rad policije, smatramo nužnim reagirati i pojasniti.


Foto: Komunalno poduzeće
 
U vezi nesretnog slučaja vješanja psa u Slavonskom Brodu na naftovodu koji premošćuje rijeku Savu, a obzirom na mnoštvo tekstova u medijima kojima se obezvrjeđuje rad policije, smatramo nužnim reagirati i pojasniti.  
 
Policijska uprava brodsko-posavska zaprimila je u ponedjeljak u 19.10 sati dojavu da se na naftovodu nalazi obješen pas. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su odmah izvijestili nadležne službe.
 
Navodimo, da je radi suzbijanja krijumčarenja i nezakonitih radnji preko državne granice na naftovodu krajem Domovinskog rata (uz naftovodnu cijev, u krug na visini oko jedan metar) postavljena i isprepletena bodljikava žica. Izvršenim pregledom mjesta događaja, utvrđeno je, da je pas pronađen na sredini prvog dijela mosta koji se proteže iznad lijeve obale rijeke Save i nalazi na visini oko 5 metara od tla, te oko pet metara od mjesta gdje se naftovodna cijev odiže od tla.
Pristup osobama do tog mjesta je gotovo neizvediv, jer i kada bi se osoba uspjela provući kroz bodljikavu žicu morala bi hodati po samoj naftovodnoj cijevi, budući je uska pješačka stazica izvedena od drvenih daščica, koja se nalazila iznad cijevi i služila samo za prelazak čuvara, u potpunosti uništena još tijekom Domovinskog rata.
Obzirom da pristup s gornje strane nije bio moguć, djelatnici Komunalnog poduzeća su lešinu psa uklonili i to pristupivši ispod cijevi s traktorom, te su prerezali uzicu o koju je pas visio, koja nije bila omotana oko cijevi, već visjela s jedne strane, a s gornje strane je bila zapetljana u bodljikavu žicu.

Slijedom iznesenog, zaključeno je da je do stradavanja psa najvjerojatnije došlo na način da se isti sam uspio provući kroz bodljikavu žicu, kretao se po cijevi i na spornom mjestu zapeo uzicom za žicu, pao i u pokušaju da se oslobodi, ugušio se.

Na fotografiji uz vijest se može vidjeti mjesto na kojemu je nađen pas, no fotografija psa je namjerno uklonjena.


Stranica