Kažnjeni vozači zbog prebrze vožnje

Prometni policajci su tijekom vikenda u dva slučaja utvrdili nepropisne brzine i to od 246 km/h. U obadva slučaja vozači su strani državljani, a upravljali su osobnim automobilima Mercedes i Audi


Foto: PU brodsko-posavska
 
Noćas u 3.12 sati na autocesti kod Sibinja, prometni policajci su zaustavili osobni automobil Mercedes CL 500, talijanskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 38-godišnjak (državljanin Turske). Također je utvrđena nepropisna brzina od 246 km/h.
Protiv vozača je donesen prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom (sedam tisuća kuna). Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.
 
U subotu u 15.09 sati na autocesti kod Oriovca, prometni policajci su zbog nepropisne brzine zaustavili osobni automobil Audi A4, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Njemačke. Utvrđena je brzina od 246 km/h.
Protiv 37-godišnjaka je donesen prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom (sedam tisuća kuna) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.


Stranica