Aktivnosti policijskih službenika PP Sl. Brod za vikend

Tijekom vikenda policijski službenici su u suradnji sa državnim inspektoratom i carinom pojačano kontrolirali područje gradske tržnice, ali i ulice u užoj gradskoj zoni u kojoj se nalazi veći broj


Foto: Ilustracija
 
Tijekom vikenda policijski službenici su u suradnji sa carinom i državnim inspektoratom pojačano kontrolirali područje gradske tržnice u Slavonskom Brodu u cilju procesuiranja nezakonitih radnji.
Tom prilikom su zatekli dvije osobe u kupoprodaji duhana, odnosno nedozvoljenoj trgovini. Pronađeno je ukupno kilogram i pol rezanog duhana, 242 kutije raznih vrsta cigareta i 10 litara rakije. Protiv ove dvije osobe nadležne službe podnose odgovarajuće kaznene prijave (nedozvoljena trgovina) i optužne prijedloge.
 
Policija je također u suradnji sa državnim inspektoratom pojačano nadzirala ugostiteljske objekte u užem dijelu grada (Starčevićeva ulica, odnosno ulice u kojima se nalazi veći broj ugostiteljskih objekata), kojom prilikom je utvrđeno tri slučaja remećenja javnog reda i mira.
Protiv četiri osobe su podneseni odgovarajući optužni prijedlozi, dok je 13 osoba procesuirano zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.
Zatečeno je pet maloljetnih osoba ispod 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Pozvani su roditelji koji su došli po svoju djecu i upozoreni su na kršenje odredbe članka 95 Obiteljskog zakona.


Stranica