Stanje sigurnosti u prošlom tjednu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom razdoblju od 16. do 23. kolovoza, evidentirano je ukupno 82 kaznena djela, od kojih je 71 u strukturi općeg kriminaliteta


Foto: Ilustracija
 
Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom razdoblju od  16.  do 23. kolovoza 2010. godine,  evidentirano je ukupno 82 kaznena djela, od kojih je 71 u strukturi općeg kriminaliteta, dva u strukturi gospodarskog kriminaliteta, pet u strukturi organiziranog i četiri u strukturi kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe i teške krađe.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 29 prometnih nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, devet s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama  jedna osoba je poginula, šest osoba je teško ozlijeđeno, dok je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 23 prekršaja, od čega 17 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest prekršaja u oblasti Obiteljskog zakona.

Evidentiran je jedan požar s materijalnom štetom i jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 362 930 putnika i 120 987 vozila.


Stranica