Prometna nesreća s poginulom osobom

Jučer u 17.15 sati na autocesti Bregana-Lipovac, kod Starog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća u kojoj je 7-mjesečni dječak teško ozlijeđen. Od zadobivenih ozljeda preminuo je jutros


Foto: PU brodsko-posavska
 
Jučer u 17.15 sati na autocesti Bregana-Lipovac, kod Starog Petrovog Sela dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama, od kojih je jedna danas u 5.45 sati preminula.
Do prometne nesreće je došlo kad je 33-godišnjak upravljajući teretnim automobilom marke Fiat Scudo, zagrebačkih registarskih oznaka, zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog automobila (SRB nacionalnih oznaka i broja) kojim je upravljao 44-godišnjak (državljanin Srbije). Osobni automobil je odbačen na travnatu površinu s desne strane, udarivši u zaštitnu odbojnu ogradu na sjevernoj strani. Nakon toga se odbio od ogradu i u okretanju udario u bočni dio teretnog vozila, da bi u daljnjem kretanju prešao preko travnate površine, udarivši u zaštitnu odbojnu ogradu na južnoj strani.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 7-mjesečni dječak (državljanin Srbije), putnik iz osobnog automobila, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški prevezen na daljnje liječenje u bolnicu u Zagreb (Klaićeva) u kojoj je jutros preminuo. U novogradiškoj bolnici liječnička pomoć je ukazana i 44-godišnjem vozaču i 36-godišnjoj suvozačici (državljani Srbije), koji su teško ozlijeđeni, dok je 33-godišnji vozač teretnog vozila zadobio tjelesne ozljede, te je nakon liječničke pomoći pušten iz bolnice.
Policija u dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv 33-godišnjeg vozača teretnog vozila podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.


Stranica