Prekršaji u prometu

Policijski službenici su jučer u četiri slučaja utvrdili prometne prekršaje kod vozača motornih vozila, kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje


Foto: PU brodsko-posavska
 
Jučer oko 0,40 sati u Okučanima, policija je u nadzoru prometa zaustavila osobni automobil marke „Fiat Punto“ kojim je upravljao 27-godišnjak sa područja Jasenovca pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Oko 1.40 sati također u Okučanima zaustavljen je osobni automobil marke „Fiat Punto“ kojim je upravljao 51-godišnjak sa područja Novske pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,99 promila.

U Medarima, oko 23.40 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, utvrdili da 34-godišnjak sa područja Novske upravlja mopedom marke „Sanli“ pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje. Izvršenim alkotestiranjem u njegovu organizmu je izmjerena koncentracija alkohola u iznosu od 2,40 promila.

Noćas oko 2.45 sati u Slavonskom Brodu, Svačićeva, policijski službenici su utvrdili da 48-godišnjak iz Slavonskog Broda upravlja osobnim automobilom marke VW Touareg pod vidnim utjecajem alkohola i pod zabranom (izrečena mu zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima). Vozač je pokazivao znakove alkoholiziranosti, a odbio alkotestiranje.

Svi alkoholizirani vozači su dovedeni i zadržanu u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njih policija podnosi optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica