Nasilničko ponašanje u obitelji

Jučer oko 13 sati na području općine Nova Kapela 55-godišnjak se pod utjecajem alkohola nasilnički ponašao u obitelji. On je vikao na svoju suprugu, četiri sina i dvije kćeri, psujući im razne psovke


Foto: PU brodsko-posavska
 
Jučer oko 13 sati na području općine Nova Kapela 55-godišnjak se pod utjecajem alkohola nasilnički ponašao u obitelji. Policijski službenici su utvrdili da je on vikao na svoju suprugu, četiri sina i dvije kćeri, psujući i tjerajući ih iz kuće. Također je kćerku koja je imala namjeru pozvati policiju spriječio u čiju obranu su stala braća, razdvojivši ih. U naguravanju 55-godišnjak je pao na tlo, lakše se ozlijedivši. Nakon toga je iz drvarnice uzeo sjekiru i zamahivao prema članovima obitelji, koji su ušli u kuću. Sjekirom je razbio sva vjetrobranska stakla i poklopac motora na osobnom automobilu marke VW Golf (vlasništvo njegovog 24-godišnjeg sina), udaljivši se u vrt gdje je i uhićen. Policijski službenici su alkotestirali 55-godišnjaka i utvrdili koncentraciju alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,22 promila.

Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Slijedi i izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.
Također slijedi zaprimanje kaznene prijave na zapisnik oštećenog 24-godišnjaka za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.


Stranica