Opće opasna radnja izazivanjem požara

Jučer oko 7.45 sati u Slavonskom Brodu, u podrumskoj prostoriji obiteljske kuće, došlo je do zapaljenja i detonacije smjese plina i zraka pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena.

Foto: Ilustracija
 
Jučer oko 7.45 sati u Slavonskom Brodu, u obiteljskoj kući u Ulici Tina Ujevića, došlo je do zapaljenja i detonacije smjese plina i zraka u zatvorenoj podrumskoj prostoriji pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena.
Policija je obavljenim očevidom i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila, da je 71-godišnjakinja nestručno spojila plinsku bocu na štednjak, ne postavivši pri tome zaštitnu gumenu brtvu. Kada je 42-godišnjakinja upaljačem zapalila vatru na plinskom štednjaku, došlo je do zapaljenja i detonacije, obzirom da je plin istjecao u zatvorenu prostoriju podruma gdje se stvorila eksplozivna smjesa. U ovom događaju 42-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Liječnička pomoć joj je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu, a potom je prevezena na daljnje liječenju u Traumatološku bolnicu u Zagrebu.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom policija protiv 71-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.


Stranica