Vozač bicikla poginuo u prometu

U subotu u 11.45 sati u Batrini u prometnoj nesreći smrtno je stradao 67-godišnji vozač bicikla. Do prometne nesreće je došlo zbog nepropisne brzine teretnog automobila, kojim je upravljao 32- godišnjak.


Foto: PU Brodsko- posavska
 
U subotu u 11.45 sati u Batrini u prometnoj nesreći smrtno je stradao 67-godišnji vozač bicikla. Očevidom je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila kad je 32-godišnji vozač teretnog vozila Fiat Doblo zbog nepropisne brzine, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla. Biciklist je od jačine udara nabačen na poklopac motora, nakon čega je odbačen, te je zajedno sa biciklom pao na kolnik. Vozač teretnog vozila kretao se brzinom koja je za više od 30 do 50 veća od prometnim znakom propisane brzine na 70 km/h, dok se vozač bicikla nije držao desne strane već se kretao sredinom kolnika. Biciklista je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je u 13 sati preminuo u bolnici u Novoj Gradiški. Kod 32-godišnjeg vozača nije utvrđena koncentracija alkohola u organizmu. Nad vozilom i biciklom slijedi izvanredni tehnički pregled i eventualno vještačenje. Tijekom očevida promet se odvijao suprotnom prometnom trakom bez zastoja uz policijsko osiguranje.
Policija protiv 32-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.


Stranica