Provedene akcije policije

Policijski službenici ove policijske uprave proveli su niz preventivnih i represivnih akcija. Cilj ovih aktivnosti je podizanje stanja sigurnosti na području PU na viši nivo u svim strukturama kriminaliteta.

 
Foto: Ilustracija

Policijski službenici su u prošlom tjednu proveli niz preventivnih i represivnih akcija. Cilj ovih aktivnosti je podizanje stanja sigurnosti na području PU na viši nivo u svim strukturama kriminaliteta.
 
U sklopu provedene preventivno represivne akcije policija je u suradnji sa državnim inspektoratom pojačano nadzirala ugostiteljske objekte na području Slavonskog Broda i Velike Kopanice. Nadzorom je obuhvaćeno oko 170 osoba, te je utvrđeno 12 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Prekršiteljima su izdani obavezni prekršajni nalozi. Zatečene su četiri maloljetne osobe u dobi ispod 16 godine iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Maloljetnici su dovedeni u službene prostorije radi njihove sigurnosti, te su pozvani roditelji, koji su došli po svoju djecu. Policija ih je upozorila na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.
 
U oblasti prometa provedena je preventivno represivna aktivnost s naglaskom na osjetljiviju kategoriju sudionika u prometu, a to su vozači mopeda, motocikala i bicikala. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 77 mjera, od kojih su 35 prekršaja počinili upravo ovi vozači. Kod tri vozača bicikla utvrđena je koncentracija alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,70 promila.
 
Također je provedena preventivno represivna akcija „Alkohol“ tijekom koje je utvrđeno ukupno 200 mjera. Podneseno je 44 optužna prijedloga, 72 prekršajna naloga, naplaćeno 57 mandatnih kazni, te izdano 37 upozorenja. U devet slučajeva utvrđena je koncentracija alkohola (najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,54 promila), u jednom slučaju utvrđena je nazočnost droga, odnosno lijekova u organizmu, osam vozača upravljalo je prije stjecanja prava na upravljanje, zatečeno je pet neregistriranih vozila, te su utvrđeni i ostali razni prekršaji.
 
Policijski službenici Postaje prometne policije su jučer od osam do 12 sati proveli preventivnu akciju pod nazivom „Pojas“. Tijekom te akcije zaustavili su 13 osobnih automobila. Evidentirano je osam preventivnih mjera i radnji prema sudionicima u prometu. Izdan je jedan obavezni prekršajni nalog i sedam upozorenja vozačima koji nisu koristili sigurnosni pojas. Prometni policajci su uočavali i putnike na stražnjim sjedalima u vozilima koji ne koriste sigurnosni pojas, te im ukazivali na opasnosti koje im zbog toga prijete u prometu.


Stranica