Zlouporaba opojnih droga

Tijekom vikenda policija je u dva navrata na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku oduzela 496 komada raznih tableta


Foto: Ilustracija
 
Tijekom vikenda policija je u dva navrata na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku oduzela 496 komada raznih tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga.
U prvom slučaju u petak oko 14 sati pronađeno je 316 komada tableta kod 20-godišnjaka iz Istarske županije, koje je on u osobnom vozilu marke „Opel Corsa“, ispod zadnjih sjedišta i u prostoru upravljača pokušao unijeti u Republiku Hrvatsku. U dogovoru s državnim odvjetništvom policija protiv 20- godišnjeg mladića podnosi kaznenu prijavu.           
U drugom slučaju policija je jučer desetak minuta poslije ponoći kod 44-godišnje državljanke Švicarske, koja je ulazila u Republiku Hrvatsku autobusom švicarskih registarskih oznaka u osobnoj prtljazi pronašla ukupno 180 komada tableta, koje je uz potvrdu oduzela, te uz dogovor s državnim odvjetništvom podnijela protiv nje kaznenu prijavu. Danas će se provesti hitni kazneni postupak protiv 44-godišnje strane državljanke.


Stranica