Provedeni posebni izvidi kaznenih djela

Kriminalistički službenici su tijekom svibnja i lipnja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu provodili posebne izvide kaznenih djela


Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici su tijekom svibnja i lipnja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu provodili posebne izvide kaznenih djela sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku (čl. 180. st. 1 toč. 3). Ovim izvidima obuhvaćeno je više osoba sa područja Nove Gradiške u vezi kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.
 
Tom prilikom zaplijenjeno je 518 grama marihuane, 117,7 grama heroina, 123 tableta sa popisa opojnih droga. Također su oduzeta dva osobna automobila, te nekoliko mobilnih aparata sa pripadajućim karticama, koji su korišteni za izvršenje kaznenog djela, odnosno predmet su kaznenog djela, kao i dva pištolja u nepovlasnom posjedu, više desetaka komada raznog streljiva, domaći i strani novac u iznosu od tri tisuće 600 kuna i 70 eura.
 
Protiv šest osoba u dobi od 23 do 32 godine podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.


Stranica