Rezultati aktivnosti policije tijekom vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici su na području policijske uprave proveli preventivno represivnu akciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama.


Foto: Ilustracija
 
Tijekom vikenda policijski službenici su u oblasti prometa na području policijske uprave proveli preventivno represivnu aktivnost povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama. Tijekom ove akcije poduzeto je 79 mjera. Utvrđeno je ukupno 33 prekršaja koja se odnose na nepropisne/neprilagođene brzine.
Također je utvrđeno šest slučajeva ne korištenja sigurnosnog pojasa, tri slučaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje. U dva slučaja vozači su nepropisno zaustavili i parkirali svoje vozilo, te su dva vozača počinila prekršaj jer vozilo nije bilo registrirano. Bilježi se i jedan slučaj upravljanja za vrijeme zabrane, te sedam ostalih prekršaja. U ukupno 25 slučajeva utvrđena je koncentracija alkohola i droga u organizmu vozača (22 alkohola i tri prisutnosti droge). U jednom slučaju izmjerena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,5 promila, u 15 slučajeva koncentracija alkohola u organizmu iznosila je od 0,51 do 1,5 promila, te je u šest slučajeva iznosila iznad 1,5 promila.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,01 promila, a izmjerena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila. On je 26. lipnja u 23 sata u Novoj Gradiški, LJ. Gaja, upravljajući osobnom automobilom marke „Opel Vectra“ prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozilom se uključivao u promet sa parkirališnog prostora, te prešao preko kolnika na suprotnu stranu, gdje je zadnjim desnim dijelom svoga vozila udario u zadnju lijevu bočnu stranu parkiranog vozila. Vozač je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja, a protiv njega policijski službenici donose optužni prijedlog i obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također su protiv ostalih prekršitelja podneseni odgovarajući optužni prijedlozi, odnosno obavezni prekršajni nalozi.

Pogledajte rezultate prethodne aktivnosti policije.


Stranica