Pribavili imovinsku korist veću od sedam milijuna kuna

Policijski službenici su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeli kaznene prijave protiv dvojice muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela


Foto: 
Ilustracija 
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su 68-godišnjak i 38-godišnjak, kao odgovorne osobe trgovačkog društva iz Nove Gradiške, u vremenu od siječnja 2007. do studenog 2008. godine obavljali eksploataciju mineralne sirovine tehničkog građevnog kamena u kamenolomu Giletinci u općini Cernik. Eksploataciju kamena vršili su bez koncesije za eksploataciju mineralnih sirovina, a kamenolom je u vlasništvu Republike Hrvatske s pravom korištenja Hrvatskih šuma d.o.o Zagreb.

Prodajom navedenog tehničko-građevnog kamena 68-godišnjak i 38-godišnjak su trgovačkom društvu pribavili imovinsku korist veću od sedam milijuna kuna.
Protiv 68-godišnjaka i 38-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu Nova Gradiška radi počinjenih kaznenih djela protupravne eksploatacije rudnog blaga i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.
 


Stranica