Pokušaj ubojstva

Nakon zaprimljene dojave jučer u 6.20 sati da netko puca iz oružja, na mjesto događaja u Slavonskom Brodu, S. Radića upućeni su policijski službenici, koji su utvrdili da su se 85-godišnji


Foto: PU brodsko-posavska
 
Nakon zaprimljene dojave jučer u 6.20 sati da netko puca iz oružja, na mjesto događaja u Slavonskom Brodu, S. Radića upućeni su policijski službenici. Radom policije utvrđeno je da su se 85-godišnjak s jedne strane i 80-godišnjak i 73-godišnjakinja s druge strane posvađali i potukli. Nakon toga je 85-godišnjak ispalio nekoliko hitaca u zrak i prema supružnicima s kojima se svađao i tukao iz kubure ručne izrade (call 12), koju nepovlasno posjeduje. Njih dvoje su spriječili 85-godišnjaka u nakani daljnjeg pucanja, izbili mu kuburu iz ruku, koja je pala na tlo. Dvojica muškaraca su se nastavila tući, kojom prilikom je u ovom sukobu 80-godišnjak zadobio tjelesne ozljede po rukama, dok je 85-godišnjak zadobio nekoliko ubodnih rana nožem u gornji dio tijela. Prevezen je u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške tjelesne ozljede, opasne po život.
U 16 sati uhićen je 80-godišnjak koji je ispitan u svojstvu osumnjičenika uz nazočnost branitelja i državnog odvjetnika na okolnosti počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju, te danas slijedi saslušanje uz podnošenje kaznene prijave.
Protiv 85-godišnjaka također slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
           


Stranica