Smrtno stradao motociklist

Sinoć u 23.10 sati u Slavonskom Brodu na državnoj cesti D-53 na dionici između Podvinja i Sjeverne vezne ceste, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 26. svibnja u 23.10 sati u Slavonskom Brodu na državnoj cesti broj D53 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Prometna nesreća se dogodila kad je 25-godišnji vozač motocikla marke „Suzuki GN 600“ zbog ne držanja strane kretanja u zavoju udesno prešao na suprotnu prometnu traku. Prednjim dijelom motocikla je udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Renault Scenic“ kojim je upravljao 44-godišnjak, krećući se brzinom koja je do 10 km/h veća od prometnim pravilom dopuštenih 50 km/h. Uslijed udara 25-godišnjak je s motociklom pao na kolnik, gdje je na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminuo, a liječnik konstatirao smrt u 23.20 sati. Mrtvo tijelo prevezeno je na Odjel patologije gdje će se danas po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.
Izvršenim alkotestiranjem nad vozačem osobnog automobila utvrđena je koncentracija alkohola u iznosu od 0,29 promila.
Tijekom trajanja očevida od 23.17 do 2 sata promet je na kolniku državne ceste bio zatvoren na mjestu događaja i preusmjeravan okolnim cestama.
O ovoj prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a protiv 44-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica