Promidžba akcije "Manje oružja - manje tragedija"

 
Foto: PU brodsko-posavska
 
Akcija "Manje oružja-manje tragedija" koja se inače kontinuirano provodi od 2007. godine u zajedničkoj suradnji MUP-a i UNDP-a (Program UN-a za razvoj), jučer je u vremenu od 17.30 do 19.30 sati provedena u Slavonskom Brodu uz INFO točke i kratak kulturno zabavni program. 

U vremenu od 1. rujna 2007. do 18. svibnja 2010. godine dragovoljno je predano i pronađeno po dojavi građana ukupno 152 komada raznog vatrenog oružja, 1 921 komada raznog rasprskavajućeg oružja, 66 921 komada razne vrste streljiva i 44,9 kilograma eksploziva. Pretpostavlja se, da se još uvijek znatne količine oružja nalaze u posjedu građana. Građane se kontinuirano poziva da se riješe oružja bez sankcija i učine svoj dom sigurnijim, jer im takvu mogućnost pruža Zakon o oružju.
 
Na gradskom Korzu održan je kulturno zabavni program u kojemu su nakon uvodnog govora načelnika PU brodsko-posavske Željka Prše, predstavnice Grada Slavonskog Broda – zamjenice gradonačelnika Ilijane Vrbat-Pejić, izaslanice župana Županije brodsko-posavske – pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klare Šćuka i predstavnika UNDP-a Hansa Rissera, sudjelovali i brojni izvođači. Plesna skupina „Top dance“ izvela je zanimljivu točku akrobatskog rock-n-rolla. Krešimir Šimić, sin poginulog hrvatskog branitelja Domovinskog rata i autor Zbirke pjesama „Suze moje duše“, prenio je emocije iz jedne svoje pjesme.
Nastupio je i reper Berny, Bernard Kumić, vjerni pratitelj provedbe ove akcije , kao i Interventni policajci sa jednom svojom pokaznom vježbom. U konačnici su briljirali mališani Taekwon-do cluba „Alfa Brod“ sa izvedbom demonstracije i specijalne tehnike.
Ovaj program pratio je „Bravo bend“ uz voditelja Maria Jurkovića.
 
Na INFO točkama su se nalazili djelatnici Policijske uprave brodsko posavske i predstavnici raznih udruga (UHDDDR, I. hrvatski redarstvenik, Udruga umirovljenih pripadnika MUP-a PU brodsko-posavske, HVIDR-e i dr.) koji su bili na raspolaganju građanima svojim savjetima, odgovarali na razne njihove upite, potičući ih da i dalje dragovoljno predaju oružje i eksplozivna sredstva bez straha od kažnjavanja.
 
Postavljeni panoi su se isticali prekrasnim radovima učenika 1. do 4. razreda Osnovne škole „Hugo Badalić“ na kojima je razigrana dječja mašta također upozoravala svojim crtežima na opasnosti koje sa sobom nosi oružje. Nekoliko odjeljenja djece ove škole zajedno sa svojim nastavnicima i ravnateljicom Zdenkom Mališa je pratilo ovaj kulturno zabavni program.
 
Akciju je popratio i predstavnik UNDP-a Krunoslav Katić, a ispred MUP-a tajnik Kabineta ministra MUP-a Dubravko Novak, načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a Krunoslav Borovec i policijska službenica Odjela za odnose s javnošću Marina Mandić.
 
Ovu akciju su s posebnom pozornošću odlično popratili brojni predstavnici medija, pozivajući građane da pridruže i u što većem broju daju potporu njenom daljnjem provođenju. Na Korzu je ovom prigodom bilo oko tisuću posjetitelja. 
           
 


Stranica