Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

NAJAVA: Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP (Program UN-a za razvoj u Republici Hrvatskoj) u zajedničkoj suradnji nastavljaju sa promidžbom akcije „Manje oružja – manje tragedija“ koja će se održati 20. svibnja u vremenu od 17,30 do 19,30 sati u Slavonskom Brodu na gradskom Korzu (Trg Ivane Brlić Mažuranih)

Foto: PU brodsko-posavska
 
Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP-a (Program UN-a za razvoj u Republici Hrvatskoj) nastavljaju sa promidžbom akcije „Manje oružja – manje tragedija“ koja će se održati 20. svibnja u vremenu od 17,30 do 19,30 sati, u Slavonskom Brodu, na Trgu I.B. Mažuranić.
Za promidžbu ove akcije predviđene su INFO točke i prigodni kulturno-zabavni program, na kojem će predstavnici MUP-a, UNDP-a, javne osobe lokalne zajednice i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pružiti potporu u motiviranju građana da i dalje dragovoljno predaju oružje i eksplozivna sredstava zaostala iz Domovinskog rata, te upozoravati na opasnosti od njihove zlouporabe.
 
U sklopu programa koji će voditi Mario Jurković, nakon kratkog govora nastupati će: „Bravo“ bend, plesna skupina „Top dance“ (akrobatski rock-n-roll), Krešimir Šimić (sin poginulog hrvatskog branitelja sa pjesmom iz svoje zbirke pjesama), reper Berny, Taekwon-do club „Alfa Brod“. Također će policijski službenici Interventne jedinice policije održati pokaznu vježbu borilačkih vještina.
Na promidžbi ove akcije biti će nazočan i Načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a g-din Krunoslav Borovec (dobitnik prestižnog priznanja – Komunikator godine).
 
Predstavnici UNDP-a (Program Ujedinjenih naroda razvoj u RH) i MUP-a će fotografirati, snimati provedbu akcije i njezinu medijsku potporu, obzirom da je u planu snimanje dokumentarnog filma o ovoj akciji, kroz koju će predstavnici UN-a u svom godišnjem izvješću opisati Hrvatsku. Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ će se vjerojatno okarakterizirati kao jedna od najuspješnijih u svijetu u prikupljanju i uništavanju ilegalnog naoružanja.
Predstavnici medija će medijski popratiti ovu akciju, te su pozvani svi građani da se pridruže i u što većem broju daju potporu provođenju ove akcije.
Riješite se oružja bez sankcija i učinite vaš dom sigurnijim!
 


Stranica