Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Jučer u 14 sati dojavljeno je, da je u bolnicu zaprimljena 77-godišnjakinja iz Slavonskog Broda sa ustrijelnom ranom na nozi, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 17. svibnja u 14 sati dojavljeno je, da je u bolnicu zaprimljena 77-godišnjakinja sa ustrijelnom ranom na nozi, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i utvrdili da je on nakon svađe sa 77-godišnjom maćehom, dana 12. svibnja oko 15 sati u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu, iz pištolja ispalio jedan hitac prema njoj. Radi se o pištolju marke „Crvena zastava“ cal. 7,65 mm, kojeg nepovlasno posjeduje. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija koje koristi 50-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno, 200 komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm, čahura i 8 spremnika streljiva za automatsko oružje. Policija je oružje oduzela sukladno zakonskim odredbama.
Protiv 50-godišnjaka slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.


Stranica