Zapljena veće količine cigareta

Jučer u 12.15 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski i carinski službenici su prilikom granične kontrole u osobnom automobilu pronašli ukupno 187 šteka cigareta


Foto: Carina
 
Dana 16. svibnja u 12.15 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski i carinski službenici su prilikom granične kontrole u osobnom automobilu „Peugeot 607“, BiH nacionalnih oznaka i broja, pronašli veću količinu cigareta. Pregledom vozila kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH i prtljage, pronađeno je neprijavljeno ukupno 1 870 kutija raznih vrsta cigareta. Ove cigarete koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora bile su skrivene u prtljažniku, u unutrašnjosti prednjih i zadnjih blatobrana, ispod poklopca motora, u prostoru za rezervni kotač, u pretincu ispred suvozača i prostoru za prvu pomoć.
Službenici carine protiv 38-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu iz Carinskog zakona, a policija kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, te će se danas provesti žurni kazneni postupak u Općinskom sudu Slavonski Brod.


Stranica