Kontakt policajci u družbi s djecom

 
Foto: PU brodsko-posavska

Početkom svibnja kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje, Perica Zečević i Anto Grgić održali su edukativno druženje s djecom u dobi od 4 do 6 godina, Udruge "Leptir", Igraonica "Mrav" u Donjim Andrijevcima.

U suradnji sa voditeljicom udruge Irenom Vuleta, a sukladno planu aktivnosti "Djeca, prijatelji u prometu" provedeno je druženje u sklopu kojeg su kontakt policajci na primjeren način i prilagođen uzrastu djece, ukazali na važnost pravilnog i sigurnog ponašanja u prometu.

Cilj ove aktivnosti je zaštita djece u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća u kojima oni sudjeluju.
Važno je da djeca kroz ovakav način pro aktivnog djelovanja policije stječu određena znanja iz prometne kulture od najranije dobi.
Kontakt policajci su im uručili i promotivne materijale. Nakon druženja u igraonici policajci su djeci na njihovo oduševljenje, pokazali policijsko vozilo i neke dijelove policijske opreme, te su ovi trenutci ovjekovječeni.

Ovo edukativno druženje sa djecom sa kojom policija nastavlja i ubuduće, preventivnog je karaktera i kod djece je izazvalo pozitivne reakcije, te je sa voditeljicom igraonice dogovorena daljnja suradnja na obostrano zadovoljstvo.


Stranica