Odbačen ručni raketni bacač

Kod mjesta Dragalić, jučer u prijepodnevnim satima, 31-godišnji građanin je uz poljski put u kanalu pronašao ručni raketni bacač. Iako zakonske odredbe građanima pružaju mogućnost


Foto: Ilustracija 
 
Dana 21. travnja oko 08.30 sati nedaleko od mjesta Dragalić, 31-godišnji građanin je uz poljski put u kanalu pronašao ubojito sredstvo. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici protueksplozijske zaštite koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču raketa M-80, 60 mm, a kojeg su preuzeli na siguran način. Ručni raketni bacač je najvjerojatnije nedavno odbacila nepoznata osoba, obzirom da je kanal prethodno čišćen.
NAPOMENA: Građani mogu i nadalje u neograničenom vremenskom razdoblju dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Tu mogućnosti građanima pružaju odredbe Zakona o oružju koji je stupio na snagu 01. rujna 2007. godine. Oružje predstavlja veliku opasnost za građane, a posebno djecu, stoga se ne smije odbacivati na ovakav način, po kanalima i drugim površinama. Građani koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, neka nazovu 92 i policijski službenici protueksplozijske zaštite će doći i na siguran način preuzeti oružje, bez pokretanja kaznenih ili prekršajnih postupaka.


Stranica