Svađa među susjedima

U manjem mjestu sa područja općine Staro Petrovo Selo u vrtu iza obiteljske kuće, prekjučer su se posvađali susjedi zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa od ranije.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 7. travnja oko 14.30 sati u manjem mjestu sa područja općine Staro Petrovo Selo u vrtu iza obiteljske kuće, 58-godišnjak i 64-godišnjak su narušavali javni red i mir zbog narušenih imovinsko-pravnih odnosa od ranije. Nakon svađe je 58-godišnjak drvenom drškom cjepača za drva udario 64-godišnjaka u predjelu glave, a nakon toga su se potukli, izmijenivši obostrano udarce rukama po glavi i tijelu. Daljnji sukob spriječio je 25-godišnji susjed. Nakon nekoliko minuta 58-godišnjak je nastavio sa narušavanjem javnog reda i mira, na način da je vikao i na 43-godišnjeg susjeda, također zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Pri tome je iz džepa hlača izvadio preklopni nož koji je usmjerio prema 43-godišnjaku. I ovaj daljnji sukob spriječio je 25-godišnji susjed.
Dana 8. travnja 64-godišnjak je zatražio liječniku pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede zadobivene u jučerašnjem sukobu okvalificirane su kao teške tjelesne ozljede.
Protiv 58-godišnjaka i 64-godišnjaka policija podnosi optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.
Protiv 58-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o oružju i kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teške tjelesne ozljede“.


Stranica