Teško ozlijeđen biciklista

Jučer u 19.20 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Kumičićeve i Cankareve ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 8. travnja u 19.20 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Kumičićeve i Cankareve ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila na način da je 75-godišnjak upravljao biciklom, kojim se nije kretao uz desni rub kolnika. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati udesno u namjeri da s lijevog dijela kolnika nastavi kretanje uz desni rub, a prethodno se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti. U tom trenutku se iza njega kretao osobni automobil marke „Hyndai Atos“ (kojim je upravljala 18-godišnjakinja), te je došlo do udara prednjeg dijela bicikla u lijevi bočni dio osobnog automobila, nakon čega je biciklista pao na kolnik. Vozaču bicikla je ukazana liječnička pomoć, nakon koje je zadržan u bolnici na liječenju zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda.
Protiv vozača bicikla slijedi donošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Stranica