Prekršaji

Jučer u 19 sati zaprimljena je dojava da nekoliko konja ugrožava sigurnost cestovnog prometa na državnoj cesti u mjestu Novi Varoš, a pola sata ranije u Slavonskom Brodu unutar hodnika


Foto: Ilustracija 
 
Dana 30. ožujka u 19 sati zaprimljena je dojava da nekoliko konja ugrožava sigurnost cestovnog prometa. Na mjestu događaja u mjestu Novi Varoš zatečeno je ukupno 6 konja, koji su odmah uklonjeni sa ceste i predani 51-godišnjem vlasniku. Policijski službenici su utvrdili da su konji pobjegli iz ograđenog područja farme između mjesta Pivare i Novi Varoš, probivši žičanu ogradu. Vlasniku je uručeno pisano upozorenje zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Dana 30. ožujka u 18.30 sati u Slavonskom Brodu, Stanka Vraza, unutar hodnika stambene zgrade na 3 katu, pas pasmine Staford je usmrtio psa pasmine Pekinezer. U trenutku kada je 46-godišnjakinja izlazila sa svojim kućnim ljubimcem iz lifta, pas pasmine Staford kojeg je 48-godišnji vlasnik vodio na povodcu, ugrizao je Pekinezera za vrat usmrtivši ga. U vezi ovog događaja policijski službenici dostavljaju obavijest županijskom veterinarskom inspektoratu, radi procesuiranja 48-godišnjeg vlasnika psa zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti životinja.


Stranica