Izbjegavanje carinskog nadzora

Jučer u 8.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pronašli skriveno ukupno 115 kutija cigareta.


Foto: Ilustracija
 
Dana 01. ožujka u 8.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pronašli skrivene cigarete. Izvršenom graničnom kontrolom prtljažnog prostora osobnog automobila marke „Mazda 626“, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, u pletenoj košari (umotano kao pokloni), pronađeno je ukupno 115 kutija cigareta marke „Morava“ s nadzornim markicama Bosne i Hercegovine, koje je 51-godišnji vozač unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Službenici carine su protiv njega proveli odgovarajući prekršajni postupak.
Policijski službenici u suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom protiv 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“, a kazneni postupak će se provesti dana 02. ožujka u Općinskom sudu Nova Gradiška.


Stranica