Kazneno djelo i prekršaj

Policijski službenici su uhitili 44-godišnjaka koji se u subotu nasilnički ponašao prema svojim roditeljima, a pretragom temeljem sudskog naloga pronašli su oružje koje je ilegalno posjedovao


Foto: Ilustracija 
 
Dana 28. veljače temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija u mjestu sa područja općine Klakar, gdje prebiva 44-godišnjak, kojom prilikom je pronađeno i izuzeto oružje i to: dvije ručne bombe, tromblonska mina i 150 komada streljiva cal. 7,9 mm. Dana 27. veljače oko 14.00 sati, 44-godišnjak se pod utjecajem alkohola, nasilnički ponašao prema svojim roditeljima (75-godišnjoj majci i 77-godišnjem ocu). On je doveden u službene prostorije i zadržan sukladno zakonskim odredbama. Izvršenim alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 3,23 promila.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 44-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari“ i optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.


Stranica