Rezultati provedene akcije "Dječja sjedalica"

Prekjučer u vremenu od 7 do 9 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, proveli su preventivnu akciju pod nazivom „Dječja sjedalica“.

Foto: Ilustracija
 
U utorak u vremenu od 7 do 9 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, proveli su preventivnu akciju pod nazivom „Dječja sjedalica“.Pritom su izvršili nadzore osobnih automobila kojima roditelji dovoze djecu u vrtiće u Slavonskom Brodu, Podvinju i Oriovcu s ciljem podizanja sigurnosti u cestovnom prometu, smanjenja broja smrtno stradale djece ili nastanka težih ozljeda.
 
Također je bio cilj ukazati roditeljima na zakonske odredbe koje se odnose na vožnju djece, odnosno na korištenje autosjedalice i na posljedice koje mogu nastati u trenutku prometne nesreće u slučaju da dijete nije bilo pravilno smješteno u vozilu.
           
U sklopu ove akcije, policijski službenici su pregledali ukupno 69 vozila, izdali su ukupno 23 pisana upozorenja i šest obaveznih prekršajnih naloga vozačima koji nisu koristili dječju sjedalicu pri prijevozu djece ili su djecu prevozili na prednjem sjedalu vozila.
 
Akcija je provedena sukladno predviđenom planu, rezultati iste su zadovoljavajući, jer je postotak vozača koji su zatečeni u prekršaju pri prethodnom provođenju ovakve akcije dana 28. listopada prošle godine bio 75 %, a sada je taj postotak 42 %. Dakle, smanjenje postotka vozača koji prevoze djecu na neadekvatan način je u smanjenju što možemo pripisati mnogobrojnim preventivnim aktivnostima koje je Postaja prometne policije provela unazad četiri mjeseca, te će se isto nastaviti kroz razna predavanja i edukacije sudionicima u prometu.


Stranica