Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Tijekom postupanja policijskih službenika u Novoj Gradiški trojica mladića su iste sprječavali u obavljanju službene dužnosti vrijeđajući ih, da bi potom jednog policijskog službenika i tjelesno napali


Foto: Ilustracija 
 
Dana 14. veljače oko 0.40 sati u Novoj Gradiški, ul. M. Kraljevića, policijski službenici su tijekom obavljanja službene dužnosti uočili vozača osobnog automobila, koji svojom vožnjom čini prometni prekršaj, a kojega su na zakonit način zaustavili u cilju poduzimanja odgovarajućih mjera i procesuiranja.
 
Na samom početku policijskog postupanja 21-godišnjak i 24-godišnjak su sprječavali policijske službenike u obavljanju službene dužnosti, na način da su ih vrijeđali, a potom su zajedno sa 25-godišnjakom jednog policijskog službenika i tjelesno napali, srušili ga na tlo, zadavši mu nekoliko udaraca rukama po tijelu. Policijskom službeniku je u pomoć priskočio radni kolega, dok je napadnuti policijski službenik tom prilikom izvadio službeni policijski pištolj, nakon čega su ova trojica prestali sa svojim činom, te su uhićeni i zadržani u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Kod njih je alkotestom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu (kod 21-godišnjaka 1,25 promila, kod 24-godišnjaka 1,10 promila, a kod 25-godišnjaka 0,56 promila).
Policijski službenici su u ovom događaju zadobili lakše tjelesne ozljede.

U dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom protiv ove trojice slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti“. Također slijedi i podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga i obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica