Zapljena mesa, sira i alkohola

Policijski službenici su tijekom jučerašnjeg dana, na graničnom prijelazu Stara Gradiška u suradnji sa službenicima carine u dva slučaja pronašli neprijavljeno meso, sir i alkoholna pića.


Foto: Ilustracija 

Dana 9. veljače u vremenskom razdoblju od 10.50 do 14 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva slučaja pronašli ukupno 24 kilograma suhog mesa, sedam kilograma sira i 87 litara alkoholnog pića. Izvršenom graničnom kontrolom u prtljažnom prostoru osobnog automobila marke „Peugeot“, austrijskih nacionalnih oznaka i broja, kod 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, pronađeno je suho meso i sir. U autobusu (BiH nacionalnih oznaka i broja), kojim je upravljao 44-godišnji vozač, u prostoru za smještanje prtljage pronađeno je 72 litre vina i 15 litara rakije, koje je vozač unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
Službenici carine su poduzeli odgovarajuće mjere iz nadležnosti svoga rada, dok policijski službenici u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 51-godišnjaka i 44-godišnjaka podnose kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Izbjegavanja carinskog nadzora“.  


Stranica