Krivotvorenje isprava

Jučer su policijski službenici provedenim kriminalističkim istraživanjem i odgovarajućim provjerama o vjerodostojnosti dokumenata, utvrdili da je 33-godišnjakinja priložila krivotvorenu svjedodžbu


Foto: Ilustracija 
 
Dana 9. veljače policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem i odgovarajućim provjerama o vjerodostojnosti dokumenata, utvrdili da je 33-godišnjakinja priložila krivotvorenu svjedodžbu o završenom obrazovanju. Svjedodžba o završenom srednjoškolskom obrazovanju, izdana je navodno od strane  obrazovne ustanove u Banja Luci, Republika Bosna i Hercegovina, kao i svjedodžbe trećeg i četvrtog razreda. Tridesettrogodišnjakinja je u studenom prošle godine uputila zahtjev Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, priloživši ova svjedočanstva u svrhu priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije radi zapošljavanja ili nastavka obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 33-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Krivotvorenja isprava“.


Stranica