Izbjegavanje carinskog nadzora

Policijski službenici su jučer prilikom redovitog nadzora u mjestu Novi Varoš i u suradnji sa službenicima carine na graničnom prijelazu Stara Gradiška, pronašli cigarete, meso, sir i alkohol.


Foto: Ilustracija 
 
Dana 1. veljače u 15.30 sati na državnoj cesti D5 u mjestu Novi Varoš, policijski službenici su prilikom nadzora, kod 60-godišnjaka sa područja Policijske uprave istarske, u prtljažniku osobnog automobila marke „Mercedes“ u vrećicama i putnim torbama, pronašli ukupno 30 kutija raznih vrsta cigareta, devet kilograma suhog mesa, sedam kilograma svježeg sira i sedam litara raznog alkoholnog pića.
U konzultaciji sa državnim odvjetništvom protiv 60-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Također slijedi i dostavljanje obavijesti o počinjenom prekršaju carinarnici Slavonski Brod zbog počinjenog prekršaja iz Carinskog zakona.
 
Dana 1. veljače u 13.20 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine, pri obavljanju granične kontrole u osobnom automobilu austrijskih nacionalnih oznaka i broja, kod 49-godišnjeg državljanina Austrije, pronašli u pretincu ispod sjedišta vozača 80 kutija cigareta, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Službenici carine protiv 49-godišnjaka poduzimanju mjere iz svoje nadležnosti, dok policijski službenici u suradnji sa državnim odvjetništvom podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, a kazneni postupak će se održati dana 02. veljače.


Stranica