Razriješena kaznena djela razbojništva

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su prekjučer uhitili dvije muške osobe osumnjičene za razbojništvo, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad njima, razriješili još dva takva kaznena djela.


Foto: Ilustracija

Policijski službenici su obavljenim očevidom i drugim prikupljenim saznanjima, utvrdili da su, dana 30. siječnja u 18.30 sati u Slavonskom Brodu, ul. J. Bašića u trgovinu vlasništvo 47-godišnjakinje, ušle dvije maskirane muške osobe, izvadile noževe i zatražile novac od zaposlenice. Ona se oglušila i počela vikati i galamiti, nakon čega su muške osobe trčeći pobjegle. Nakon nekoliko minuta uhićeni su osumnjičeni 20-godišnjak i 23-godišnjak u blizini mjesta događaja, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, a time su sumnje policijskih službenika potvrđene.
 
Također je utvrđeno, da je 23-godišnjak, dana 15. prosinca prošle godine ušao u trgovinu u ulici Julija Domca u Slavonskom Brodu i uz prijetnju nožem od zaposlenice zatražio novac, koji mu je ona u strahu i dala, a 30. prosinca prošle godine oko 18.30 sati u Slavonskom Brodu, Osječka ulica, ušao je u trgovinu (vlasništvo 52-godišnjakinje) i od zaposlenice uz prijetnju nožem zatražio novac koji mu je ona dala.

U ova dva slučaja 23-godišnjak je na sebi imao crvenu kapu djeda Božićnjaka, a veći dio lica osim očiju sakrio je šalom.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv ove dvojice slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva.


Stranica