Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 22-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.


Foto:  PU brodsko-posavska

Dana 30. prosinca provedeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 22-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela iz Kaznenog zakona. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nakon prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 14-godišnjak, pomogli 18-godišnjem vozaču, da prikrije oštećeni osobni automobil marke „Jugo“, na način da su ga odvezli nekoliko kilometara dalje od mjesta prometne nesreće, ostavivši ga u voćnjaku. Također su oštetili automobil s namjerom prikrivanja i uklanjanja vidljivih tragova kaznenog djela nastalih pri prometnoj nesreći.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv njih dvojice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela“, dok protiv 18-godišnjeg vozača koji je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje neregistriranim vozilom, pobjegao s mjesta prometne nesreće i vozilo nakon prometne nesreće sakrio u voćnjaku, slijedi podnošenje kaznene prijave i optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznom osiguranju u prometu. U poslijepodnevnim satima je prepraćen u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je istražni sudac odredio zadržavanje sukladno zakonskim odredbama s mjerom zadržavanja u zatvoru.


Stranica