Izbjegavanje carinskog nadzora

Jučer u 15.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pronašli ukupno 700 kutija raznih vrsta cigareta, koje je 54-godišnji


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 21. prosinca u 15.15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom redovitog obavljanja granične kontrole, u prtljažnom prostoru autobusa, BiH nacionalnih oznaka i broja, pronašli veću količinu cigareta. Cigarete su pronađene u dvije putne torbe, a radi se o ukupno 700 kutija raznih vrsta cigareta, koje je 54-godišnji putnik (državljanin Slovenije) unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
 
Policijski službenici su izuzeli cigarete uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, predavši ih službenicima carine na daljnje postupanje.
U suradnji sa državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 54-godišnjaka, dana 22. prosinca slijedi provođenje kaznenog postupka uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.


Stranica