Edukativne prezentacije učenicima u sklopu akcije "Mir i dobro"


Foto: PU brodsko-posavska
 
U sklopu provođenja preventivne akcije „Mir i dobro“ u vremenskom razdoblju od 8. do 17. prosinca, kontakt policajci Policijske postaje Slavonski Brod su uz potporu policijskih službenika protueksplozijske zaštite, po školama izvršili edukativnu prezentaciju učenicima na temu „Prevencija i alternativa“ i „Mogu, ako hoću“.
 
Ova edukacija provedena je uz podršku prosvjetnih djelatnika s ciljem upozorenja učenika na opasnosti koje se kriju u nestručnom rukovanju pirotehničkim sredstvima, kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Učenici su pozorno slušali, kako su česte ozljede šaka, prstiju, lica, očiju i da pirotehnički nestašluci nisu dobrodošli, jer se opekotine, gubitak sluha, sljepoća i amputacije ne događaju samo drugima.
 
Učenicima je također prezentirano o pomoći mladima u donošenju ispravne odluke u trenutku kada dođu sa doticajem kažnjivim radnjama, kao što su alkohol, cigarete, vandalizam i opojne droge, ali i pravilnoj uporabi pirotehničkih sredstava povodom predstojećih blagdana.


Stranica