Izbjegavanje carinskog nadzora


Foto: 
Carina 
 
Dana 4. prosinca oko 14.05 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom granične kontrole vozila i osobne prtljage, u prtljažniku pronašli ukupno 70 kutija raznih vrsta cigareta, koje je 20-godišnjak unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora.

Dana 5. prosinca oko 9.15 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u RH, policijski i carinski službenici su prilikom obavljanja granične kontrole utvrdili da se u osobnom automobilu marke „BMW“, BiH nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, nalazi veća količina robe čiji je promet ograničen.
Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga vozila u sklopu koje je u prostoru motora i u unutrašnjosti vozila (prednjim, zadnjim vratima, ispod sjedišta vozača), pronađeno ukupno 1280 kutija raznih vrsta cigareta (890 kutija „Ronhill lights“ i 390 kutija „Ronhill super lights“).

Dana 6. prosinca oko 12.50 sati u mjestu Novi Varoš, policijski službenici su prilikom nadzora osobnog automobila marke „BMW 735“, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Švedske, u unutrašnjosti pronašli ukupno 20 kilograma svježeg kravljeg sira, 5,24 kilograma kave, 10 kutija cigareta marke „Boss lights“ i 15 kutija cigareta marke „Marlboro“, koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Slijedi obavijest carinarnici Slavonski Brod o počinjenom prekršaju iz carinskog nadzora.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv trojice stranih državljana će se dana, 7. prosinca provesti kazneni postupak uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora.


Stranica