U Slavonskom Brodu provedena preventivna akcija "Biciklisti"

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su tijekom trajanja preventivne akcije (2. prosinca) utvrdili 16 prekršaja kod vozača bicikala, kojima su izdali pismena upozorenja i poklonili retroreflektirajuće prsluke.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Tijekom trajanja preventivne akcije „Biciklisti“ koja je provedena 2. prosinca u vremenu od 15 do 20 sati, evidentirano je ukupno 16 preventivnih mjera i radnji prema vozačima bicikala koji su počinili prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Od utvrđenog broja prekršaja najviše vozača (12) je upravljalo biciklom bez svjetla, te su utvrđena dva prekršaja ne držanja strane kretanja, jedno umanjenje stabilnosti vozila i jedno nepropisno uključivanje u promet.   

Tom prilikom policijski službenici su biciklistima u prekršaju izdali ukupno 16 pismenih upozorenja, te poklonili isto toliko retroreflektirajućih prsluka.

Cilj ove akcije je, ukazati vozačima bicikala na opasnosti koje im prijete kao ugroženoj skupini sudionika u prometu, njihovim obvezama u pogledu tehničke ispravnosti bicikla, uočljivosti na cesti od strane drugih sudionika u prometu. Biciklisti koji koriste retroreflektirajuće prsluke, uočljiviji su noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, bez obzira što ne postoji zakonska obveza, osim ako upravljaju u tim okolnostima biciklom izvan naselja.
 


Stranica