Ilegalni prijelaz državne granice

Jučer oko 20.20 sati u mjestu Ruščica, policijski službenici na zaštiti državne granice su prilikom nadzora kombi vozila marke „Fiat Ducato“ zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je


Foto: 
Ilustracija 
 
Dana 1. prosinca oko 20.20 sati u mjestu Ruščica, policijski službenici na zaštiti državne granice su prilikom nadzora kombi vozila marke „Fiat Ducato“ zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Zagreba, utvrdili da vrši prijevoz više osoba i to stranih državljana. Izvršenim pregledom teretnog prostora vozila uočeno je 11 osoba, te je utvrđeno da se radi o državljanima Republike Albanije u dobi od 17 do 34 godine. Također je utvrđeno da su osobe prešle državnu granicu izvan mjesta predviđenog za prijelaz državne granice i to na način, da ih je nepoznata muška osoba prevezla drvenim čamcem preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske. Državljani Albanije će biti procesuirani sukladno odredbama Zakona o strancima.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv tri osobe (35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 28-godišnjaka) slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, te će tijekom sutrašnjeg dana biti dovedeni pred istražnog suca županijskog suda u Slavonskom Brodu.


Stranica