Razriješena kaznena djela teških krađa

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe iz Slavonskog Broda na okolnosti počinjenja kaznenih djela teške krađe, kojom prilikom je utvrđeno


Foto: Ilustracija 
 
Dana 1. prosinca policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 25-godišnjakom iz Slavonskog Broda, kojom je utvrđeno da su oni u vremenskom razdoblju od 27. studenoga do 1. prosinca u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta, sa stovarišnog prostora auto prijevoznog poduzeća (vlasništvo 35-godišnjaka), otuđili više komada dijelova za radne strojeve. Također je utvrđeno da su dio otuđenih dijelova prodali u dvije otkupne stanice sekundarnih sirovina u Slavonskom Brodu. Dio otuđenih predmeta vraćen je vlasniku, te se nastavlja daljnji rad policijskih službenika na pronalasku preostalog dijela otuđenih predmeta.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv 28-godišnjaka i 25-godišnjaka slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.
 
Dana 1. prosinca dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri osobe (24-godišnjakom i dvojicom 28-godišnjaka iz Slavonskog Broda), kojim je utvrđeno da su u Slavonskom Brodu, Svačićeva ulica, u vremenskom razdoblju od 25. studenoga do 1. prosinca, nakon uklanjanja drvenih dasaka sa priručnog skladišta (vlasništvo poduzeća iz Slavonskog Broda), iz unutrašnjosti otuđili veću količinu pričvrsnih vijaka, matica i podložnih ploča (25./26. studenoga), sedam komada čeličnih spojnih motki, 16 komada podložnih ploča, veću količinu spojnih vijaka, elastičnih prstenova za podložne ploče i tzv „tirfon“ vijaka za drvene pragove (26./27. studenoga), te 800 komada željeznih pružnih vijaka (30.studenoga/1. prosinca).
Također je utvrđeno da su otuđene predmete prodali u dvije otkupne stanice sekundarnih sirovina u Slavonskom Brodu. Dio otuđenih predmeta vraćen je vlasniku, te se nastavlja daljnji rad policijskih službenika na pronalasku preostalog dijela otuđenih predmeta.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv ove tri osobe slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe.
 
Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su, jedan 18-godišnjak i dvojica 19-godišnjaka iz Slavonskog Broda, počinili kazneno djelo teške krađe, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno da su njih trojica, dana 29./30. studenog u noćnim satima, nasilno uklonili lokot na skladištu benzinske postaje u mjestu Podcrkavlje, otuđivši iz unutrašnjosti šest praznih i jednu punu plinsku bocu. Plinske boce su pronađene i vraćene vlasniku.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv njih slijedi podnošenje kaznenih prijava općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.
 
Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su četiri osobe (dvojica 22-godišnjaka, 23-godišnjak i 26-godišnjak, počinili kazneno djelo provale u obiteljsku kuću (vlasništvo 36-godišnjaka) u Slavonskom Brodu, Don Ive Prodana. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da su dana 17./18. studenoga ušli kroz otključanu garažu, te su zavlačenjem podesnog predmeta provalili drvena vrata kuće, ušavši u unutrašnjost iz koje su otuđili sedam tisuća kuna i 11 komada zlatnog nakita.
Također je utvrđeno da su ova četvorica nasilno otvorili zatvoreni prozor na obiteljskoj kući (vlasništvo 45-godišnjakinje) u Slavonskom Brodu, ulica Rozinka, ušli u unutrašnjost, otuđivši pritom 8 tisuća kuna, veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, muški sat „Rolex“, te novčanik u kojemu se nalazilo 120 eura i 700 kuna.
U dogovoru sa državnim odvjetništvom protiv njih četvorice slijedi podnošenje kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.


Stranica