Izbjegavanje carinskog nadzora

Noćas, petnaestak minuta iza ponoći na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine pronašli veću količinu kave.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 1. prosinca petnaestak minuta iza ponoći na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u unutrašnjosti osobnog automobila marke „Ford Sierra“, austrijskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, pronašli veću količinu kave.

Izvršenim pregledom vozila i prtljage, u prtljažnom prostoru i u unutrašnjosti vozila iza mjesta suvozača, pronađeno je ukupno četiri PVC vrećice sa ukupno 74 kilograma sirove kave u rinfuzi, koju je 53-godišnjak neprijavljeno unio u Republiku Hrvatsku.

Protiv 53-godišnjaka u dogovoru sa državnim odvjetništvom Nova Gradiška slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, a kazneni postupak će se provesti dana 1. prosinca u općinskom sudu Nova Gradiška.


Stranica