S prepariranim životinjama preko graničnog prijelaza

Jučer oko 18.20 na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom obavljanja granične kontrole i carinskog nadzora teretnog automobila, kojim je upravljao 36-godišnjak s prebivalištem u Bosni i Hercegovini


Foto: PU brodsko-posavska 
 
Dana 26. studenoga oko 18.20 na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom obavljanja granične kontrole i carinskog nadzora teretnog automobila, kojim je upravljao 36-godišnjak, BiH nacionalnih oznaka i broja, u unutrašnjosti kabine je pronađena jedna preparirana životinja (ris), preparirana prednja polovica i kostur glave smeđeg medvjeda, kao i preparirana medvjeđa koža sa glavom. Vozač teretnog automobila ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu za ove zaštićene vrste životinja i preparata, a prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije ih prijavio djelatnicima carine niti policije.
 
O ovome je obaviješten inspektor zaštite prirode, koji je poduzeo odgovarajuće mjere i radnje iz nadležnosti svoga rada kao i djelatnici carine.
U suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom Slavonski Brod, policijski službenici protiv 36-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica