Kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora

Policijski službenici su jučer oko 13.45 sati u mjestu Novi Varoš, u osobnom automobilu marke „Renault Megane“, pronašli veću količinu mesa, sira i alkoholnog pića, koje je 49-godišnjak unio u RH.


Foto: Ilustracija
 
Dana 26. studenoga oko 13.45 sati u mjestu Novi Varoš, policijski službenici su prilikom obavljanja nadzora u osobnom automobilu marke „Renault Megane“, slovenskih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Slovenije pronašli razne prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Izvršenim pregledom u prtljažnom prostoru, na zadnjem sjedištu i ispod vozačevog i suvozačevog sjedala, pronađeno je ukupno 10 litara alkoholnog pića, 16 kilograma svježeg i suhog kravljeg sira, te 10 kilograma svježeg mesa (piletina i teletina), koje je vlasnik unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Carinarnici Slavonski Brod zbog počinjenog prekršaja iz Carinskog zakona.
 
U konzultaciji sa općinskim državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 49-godišnjaka će se dana 27. studenoga provesti kazneni postupak uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica